Hoppa till sidans innehåll

Dubbel seger för Valsäng i Bohuscupen (divison 3) 2018

03 JUL 2018 13:02
I år segrade Valsäng i hela bohuscupen, dessutom både i hoppning och dressyr.
Tävlingen bohuscupen går i två grundomgångar och avslutas sedan med en final där de 16 bästa lagen från distrikten fightas för vinsten.
  • Skapad: 03 JUL 2018 13:02

Bohuscupen hoppning 2018

Tävlingen är uppdelad i två olika distrikt, det norra och det södra distriktet där det var 12 lag totalt i respektive distrikt som var med och tävlade om finalplatserna.Valsäng tillhör det norra distriktet och hade två lag med sig. För att ta sig till finalen krävs det bra resultat redan från början då det endast är 8 lag från respektive distrikt som möts i finalen för att göra upp om vinsten.

 

Valsäng lag 1 bestod av:

Louise Bergstedt som red på O´Briens Tayto

Felicia Thorslund som red på Lady in Red i finalen ersatte Elsa Harling som red på Mister Wilson i de två första omgångarna

Tobias Lindblom som red på Corinna Sunshine

Elin Axelsson som red på Amaretto de la Vie

Nicolina Ahl som red på Jardis

Lagledare: Linnea Lind

 

Valsäng lag 2 bestod av:

Alexandra Persson som red på Laban 2

Nathalie Eskengren som red på Hembys Dylan

Lisa Andersson som red på Poppings Jasmijn

Mikaela Wik som red på Bråtgärdets Belinus Quantero

Louisa Schöldström som red på Abbeyside Cara Princess

Lagledare: Anna Lind

 

De två första omgångarna

Första omgången som gick av stapeln på Tanums Ridklubb gick fantastiskt för valsäng. De fina ritterna resulterade till att Valsäng lag 1 placerade sig på en 3:e plats, medan Valsäng lag 2 kom på en fin 4:e plats av totalt 12 lag.

Det blev även fina individuella placeringar, Elin Axelsson placerade sig på en 2:a plats med Amaretto de la Vie och Elsa Harling placerade sig på en 4:e plats med Mister Wilson.

 

Omgång två höll till på Uddevalla Ryttarförening och även där presterade Valsängs ryttare väldigt bra. Valsäng lag 1 placerade sig denna gången på en 2:a plats och Valsäng lag 2 kom på en 8:e plats. Även denna gången var det många fina individuella placeringar, Louise Bergstedt vann sin klass, Nicolina Ahl placerade sig på en 4:e plats och Elsa Harling placerade sig på en 5:e plats bland C-ponnyerna.

 

Finalen

Kl. 07:00 på söndagsmorgonen rullade transporterna från gårdsplanen då det var finaldags, och finalen gick av stapeln på Strömstad Ridklubb. Båda Valsängs lag hade tagit sig till finalen och de var båda inställda på att de skulle prestera lika fina resultat som på föregående omgångar.

Alla ryttare red fantastiskt fint vilket också sedan speglade sig i de fina resultaten.

Även här var det fina individuella placeringar, Tobias Lindblom tog hem en fin första plats bland B-ponnyerna, Elin Axelsson placerade sig på en 5:e plats bland C-ponnyerna och Linnea Wik

som var där utan att tävla i något av lagen placerade sig på en fin 4:e plats bland D-ponnyerna.

När dagen började närma sig sitt slut började det bli nervöst, vi visste nämligen att det skulle vara möjligt för Valsäng lag 1 att ta hem vinsten för hela Bohuscupen Hoppning Ponny. Valsäng lag 1 placerade sig nämligen på en andra placering för dagen, vilket gjorde att det var möjligt för oss att vinna hela bohuscupen. När speakern sedan ropade ut att de är Valsäng lag 1 som vinner hela bohuscupen var det segerhopp och segerjubel ryttarna gav ifrån sig. Ryttarna hoppade upp på hästarna för att gå in på prisutdelningen och ta emot sina förstapriser.

Valsäng lag 1 vann alltså hela bohuscupen hoppning ponny 2018!

Så i det segrande laget red alltså Louise Bergstedt, Felicia Thorslund, Elin Axelsson, Tobias Lindblom, Nicolina Ahl och Elsa Harling.

Grattis!

 

Bohuscupen Dressyr 2018

Bohuscupen Dressyr är även denna uppdelad i två olika distrikt, det var totalt 6 lag som tävlade mot varandra i respektive distrikt. Här hade Valsäng 1 lag som tävlade om titeln och i det laget red:

Linn Nyman-Ryd som red på Lilleman

Tiva Besang som red på Bubbling Bo-Gi

Felicia Johansson som red på Princess

Elin Axelsson som red på Åstratorps Millroy samt Casper

Louisa Schöldström som red på Abbeyside Cara Princess

Lagledare: Felicia Larsson

 

Fantastiska resultat redan innan finalen

Den första omgången gick av stapeln på Kongahällas Ridsällskap och den hade inte kunnat börja på ett bättre sätt, det blev fina individuella placeringar inom laget. Elin Axelsson på Åstratorps Millroy placerade sig på en fin 2:a plats med hela 73.519% medan Tiva Besang på Bubbling Bo-Gi samlade ihop 66.667% vilket resulterade i en 5:e placering bland D-ponnyerna.

Dessa fina placeringar och de andra fina ritterna från Linn Nyman-Ryd och Louisa Schöldström resulterade att laget vann den första omgången. Med andra ord hade det inte kunnat starta på ett bättre sätt.

 

Den andra omgången var även den på Kongahällas Ridsällskap, denna gången hade laget självklart stora förväntningar eftersom de lämnade förra oomgången med en vinst. Det satte stor press på laget, men dom visade ännu en gång vart skåpet skulle stå och sopade banan. Dom drog till med ytterligare en vinst! Vilket även gjorde att dom garanterade sin finalplats och hade därmed väldigt bra resultat med sig in i finalen. Även denna omgång resulterade i fina individuella resultat:

Alexandra Persson som inte tävlade inom laget visade hur en fin ritt ska se ut och tog hem vinsten bland B-ponnyerna med hela 64.444%. Tiva Besang red ännu en stabil ritt och samlade ihop 70.185% vilket resulterade i en 2:a plats bland D-ponnyerna. Felicia Johansson red ihop 68.704% vilket ledde till en fin 5:e placering.

Finalen

Med två vinster i bagaget var laget mer än förväntansfulla när finalen drog igång. Inte bara att dom hade vunnit omgångarna innan, utan de var också det laget som kom in i finalen med mest poäng vilket gjorde att chanserna för ännu en vinst var väldigt stora. Detta var någonting som satte press på ryttarna men gjorde dom även mer fokuserade och taggade än någonsin! Nu i finalen var det även nya lag med från det södra distriktet som de inte hade tävlat mot förut, vilket gör att de inte riktigt visste hur de andra lagen skulle rida. Men detta var ingenting som satte stopp för Valsäng utan de red som aldrig förr. Alla ryttare i laget red fantastiskt fina ritter på Billdal där finalen skulle avgöras. Som vanligt så blev det fina individuella placeringar bland annat så vann Tiva besang med 74.074% och Felicia Johansson kom kort därefter på en andra plats med 72.963% bland D-ponnyerna vilket gjorde att det såg väldigt ljust ut för vinst, men man ska väl inte riktigt ta ut segern i förskott. De andra i laget red också fantastiskt fint vilket resulterade i att Elin Axelsson hamnade precis utanför placering med Casper och dom hade samlat ihop 71.852%. Linn Nyman-Ryd samlade ihop 69.630% och Louisa Schöldström samlade ihop 63.333%.

Detta resulterade i att Valsängs ponnydressyr lag har vunnit alla omgångar i bohuscupen 2018! De vann första omgången, de vann andra omgången, de vann dagens resultat i finalomgången och inte nog med det de tog hem vinsten i hela bohuscupen 2018!

Valsängs har alltså tagit hem vinsten i Bohuscupen 2018 både i hoppning och dressyr!

Grattis till alla ryttare som har deltagit till de fantastiskt fina resultaten!

 

Skribent: Sofie Siggelin
Epost: Adressen Gömd

Nästa styrelsemöte: 

 

 

  

Tjörns Sparbank

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Valsängs RF - Ridsport
Valsäng 155
47192 Klövedal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link