Hoppa till sidans innehåll

FunkisridningHos oss på Valsängs Ryttarförening kan du är som är barn eller ungdom med funktionsvariationer mysa och rida på ponnies. Du får möta och sköta hästarna i en avslappnad miljö där du utifrån dina egna önskemål och förmågor formar din tid med hästen.

Hästterapi har genom vetenskapliga studier visat sig ge mycket positiva resultat på barn och ungdomars självkänsla och förmåga att utvecklas självständigt. Vi anpassar all hästterapi utifrån individens egna behov. Samtidigt ger ridning i grupp en stärkt gemenskap.

Valsängs Ryttarförening välkomnar alla till vår gemenskap!

Ridgrupper:  Hos oss pysslar och rider du i små grupper med få deltagare, max 4 i varje grupp. Vi utformar grupperna efter varje deltagares behov och mål och alltid i samråd med dig. Varje grupp har två utbildade ledare med från Valsängs Ryttarförening.

Vi rider i manegen men även i paddock. Om vädret är fint rider vi ut och kanske tar vi med lite fika.

Hjälpmedel:
Vi har hjälptyglar, voltigegjordar och stödbälten. Vid behov har vi även en speciell sadel. För uppstigning finns en ramp.  Vi har även vagn för den som vill köra ponny.
Klubbhus och stallmiljö är anpassat för särskilda behov. Vi har handikapptoalett.

Hästar:

Våra ponnies är snälla och väluppfostrade. Vi har allt från shetlandponnies till lite större ponnies. De gillar att bli pysslade med.

Medhjälpare /ledsagare:

Vi vill att du har med dig en medhjälpare, ledsagare eller familjemedlem som kan hjälpa till både innan, under och efter hästterapin. Valsängs Ryttarförening har minst två utbildade ledare på plats under varje pass.
Har du svårt att få med någon, hör av dig så löser vi det.

Egen lektion:
Ibland vill man vara själv med ponnyn utan andra deltagare, och det är helt okej. Vill du mysa och rida enskilt ordnar vi det. Kontakta oss för mer information.

Uppdaterad: 26 NOV 2019 11:44 Skribent: Teresa Innocenti
E-post: This is a mailto link

Nästa styrelsemöte: 

4/4 kl 18:30

 

       18356_mynt.gif

Hööks logo.png

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Valsängs RF - Ridsport
Valsäng 165
47192 Klövedal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link